Libanon

Type

Horeca

Locatie

Libanon Sanine area

Jaar

2019

Ontwerp en voorstudies voor farm to table restaurant met opleidingscentrum en gastenkamers


Opdrachtgever : The Chef’s Cut

Het terrein wordt gekenmerkt door een steile helling. De vloeren van het nieuwe gebouw worden als terrassen op het bestaande landschap ingeplant worden zonder wijzigingen aan het terreinprofiel.
Het restaurant heeft een groot terras met verschillende types zitgelegenheden om zowel intiemere sfeer als grote families een culinaire beleving met uitzichten naar het omringende landschap te bieden. Alles omkaderd door een nieuwe tuin die zo georganiseerd wordt dat er maximaal uitzicht blijft behouden naar de omgeving.
Het uitzicht op omliggende ongerepte natuur en Mount Sanine geeft rust aan de plek.
Het binnengedeelte van het restaurant heeft een wine bar, zitgelegenheid en een open keuken. De ramen kunnen maximaal open gezet worden zodat de overgang naar het terras en de tuin zowel voor de organisatie van het restaurant als de beleving voor gasten optimaal ervaren wordt.
Op de verdieping bevindt zich een workshop gedeelte waar internationale chefs een opleiding in Libanese keuken kunnen volgen. Er wordt gewerkt met lokale producten.
Een gedeelte van het terrein zelf en aangeleverd vanuit de ruime omgeving.
Enkele bungalows zijn ingericht als gastenkamers en dienen als een tijdelijk verblijf voor chefs die een workshop volgen. De gastenkamers genieten van een privé buitenruimte in de rustige tuin. 

BBSC-architecten-antwerpen-achitect-project-Libanon-2.jpg
BBSC-architecten-antwerpen-achitect-project-Libanon.jpg
BBSC-architecten-antwerpen-achitect-project-Libanon-2.jpg
BBSC-architecten-antwerpen-achitect-project-Libanon.jpg
BBSC-architecten-antwerpen-achitect-project-Libanon-2.jpg
BBSC-architecten-antwerpen-achitect-project-Libanon.jpg